Jó helyen jársz,

...ha csodajó helyet keresel gyermekednek!

 

 

 

Tovább >>

 

 

 

Belépés

 

Kedves Szülők/Érdeklődők/Segítők!

A Csodafa Waldorf Alapítvány csapata kéri/várja minden tettre kész jelentkező és érdeklődő segítségét, aktív részvételét!

Waldorf közösségünk olyan, mint egy fa. A magot 2015. tavaszán elültettük és 2016. január 06-tól a Csodafa Waldorf Alapítvány hivatalosan is megkezdte működését. A közösség aktív jelenléte és támogatása, valamint rengeteg munka eredményeképpen 2016. február 11-én hosszú távú használatbavételi szerződést írtunk alá Tokod Nagyközség Önkormányzatával, melynek értelmében a Csodafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2016. szeptemberében megkezdheti működését a Tokod, Kossuth L. u. 1. szám alatt lévő "Öreg iskola" épületében.

A faiskolákban a gyümölcsfákat általában magról szaporítják. A magból kikelt pici fa kis, vékony vesszőre hasonlít, melynek magonc a neve. A második évben egyre erősebb lesz, de még nem ágazik el - ez a suháng. A következő évben már ágakat növeszt és csemete lesz belőle.

A csemete fává sarjadásához stabil, jó minőségű táptalaj kell, hiszen a fa gyökerei a talajban ugyanúgy fejlődnek, növekednek, mint a fa lombkoronája (talán köztudott, hogy a fa lombkoronája megmutatja azt is, hogy mekkora a gyökérzete). Gyermekeink még javában a gyökérzetüket növesztik, s iskolánkkal olyan táptalajt kívánunk nekik biztosítani, melyben egészséges, nagy gyökérzetük lehet, hogy felnőve majd bátran növeszthessenek erős, nagy koronát, hozzanak illatos virágokat és érleljenek ízletes gyümölcsöket.

„Faiskolánk” már létezik és sok-sok kis „facsemete” (óvodás és iskolás gyermek) vár a beültetésre. … Ám 2016. szeptemberéig még tengernyi munkára és jelentős anyagi ráfordításra van szükség, hogy gyermekeink, mint apró vesszők rügyet bonthassanak és kivirágozzanak a Csodafa Waldorf Intézmény falai között. A rengeteg tennivalóhoz szükségünk van:

  • segítő „kertészekre”, akik kétkezi munkájukkal segítenek rendbe hozni, mindazt, amit az idő vasfoga igénybe vett az épületen,
  • adakozó „kismadarakra”, akik anyagi hozzájárulásukkal támogatják a belső tér kialakítását és a szükséges eszközök beszerzését, hogy kényelmes, otthonos fészket, környezetet biztosíthassunk „csemetéinknek”.

Bármilyen segítséget elfogadunk - keress minket, kérdezz és jelezd, hogy mely munkákban szeretnél részt venni!

Ne feledjétek: minden anyagi és tárgyi hozzájárulás jó helyre kerül, s az alapítvány teljesíteni tudja küldetését!

 

Csodafa Waldorf Alapítvány

www.csodafawaldorf.hu

egomi.waldorf@gmail.com

 

+36 30 265 6299

(Tompa Andrea, Kuratórium elnök)

 

adószám: 18736337-1-11

 

K&H Bank Zrt.

10403648-50526783-81891014